x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, despre declarația unui preot privind violul: Subminează sistemul de justiție

Gorghiu, despre declarația unui preot privind violul: Subminează sistemul de justiție

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   21:15
Gorghiu, despre declarația unui preot privind violul: Subminează sistemul de justiție

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, susține că declarația preotului din localitatea Valea Plopului, care ar fi spus că și „fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, este „e o invitație la viol” și subminează sistemul de justiție.

„Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol! Oameni buni, genul ăsta de declarație e de Ev Mediu, șocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că și , nu doar agresorii, săracii”, a scris vineri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea susține că afirmația preotului trebuie „sancționată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv - - încă sunt destui români care consideră că asta e, poate și violul era justificat fiiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ți mai iei o palmă de la ”.

„Un preot este o persoană cu influență la nivelul comunității și o astfel de afirmație este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanță, violul nu este permis, justificat și sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacționez numai în calitate de cetățean simplu, de femeie, dar și în calitate de ministru al Justiției pentru că o astfel de declarație subminează sistemul de justiție pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil”, a adăugat ministrul Justiției.

Alina Gorghiu arată că în România și în niciun stat normal nu se va face vreodată închisoare pentru că „ești prea frumoasă” și din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: viol Alina Gorghiu